Krúdy Könyvtár

#olvasás#iskolaikönyvtár#közösségitér

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny felhívása

a 2016/2017-es tanévre

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája honismereti prezentációs pályázatot hirdet Győr város középiskolái és általános iskolái számára, 2 fős csapatok részvételével.

Jelentkezési határidő: 2016. december 9. (péntek) – erre az időpontra várjuk a jelentkező csapatok (jeligével), az iskola, a felkészítő tanár nevét, a választott téma megjelölését és egy e-mail címet.

Jelentkezéseket a következő címre lehet küldeni: Magdics Erika, Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája, 9024 Győr, Örkény István utca 8-10. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A verseny részleteiről Magdics Erikánál lehet érdeklődni – e-mailben, vagy az 511-285-es telefonszámon.

A pályázat témakörei: Győr helytörténetét feldolgozó prezentációk. A szabadon választott témakörön belül, egyéni téma bemutatása.

♣   Irodalmi emlékhelyek Győrben

♣   A reformáció és Győr

♣   Világháborúk és Győr

♣   Egyháztörténeti emlékek Győrben

♣   Sportélet és Győr

♣   Egy adott iskola történetének bemutatása

♣   1956 és Győr

♣   Győrhöz kötődő tudósok: Czuczor Gergely, Jedlik Ányos, Rómer Flóris, Esterházy Pál

♣   Híres győri családok, családfakutatás

A pályázat formai és terjedelmi követelményei: PowerPoint, Prezi, mely legfeljebb 15 diát tartalmaz. A diákon képeket és szöveget is meg kell jeleníteni. Kérünk mindenkit, hogy a prezentációk végén tüntesse fel a felhasznált forrásokat! (pl.: szerző, cím, kiadási hely, kiadó, év vagy internetes forrás esetén: szerző: cím, webcím (letöltés dátuma)

Az elkészült pályamunkákat e-mailben vagy digitális formában kérjük beadni. A verseny 2 fordulós.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2017. február 8. (szerda)

A döntő időpontja: 2017. április 4. (kedd)

A döntőben a 10 legjobb pályázó vehet részt. A döntőben az eddigiektől eltérően győri művelődéstörténeti sétára/akadályversenyre kerül sor. Egy városi séta keretében kell feladatokat megoldani. A vetélkedő felkészülési irodalmát a döntőbe bejutó csapatok fogják megkapni.

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok