Krúdy Könyvtár

#olvasás#iskolaikönyvtár#közösségitér

konyvek2

 

2017. február 28-án (kedden) irodalmi felolvasónapot tartottunk a könyvtár előtti kis aulában az 1-5. órában, a második óra kivételével. A programon kb. 200 diák, illetve tanár vett részt.

közönség

A nap folyamán a tanulók németül, angolul és magyarul ajánlották kedvenc olvasmányélményeiket a szerelem témakörében. Az első órában a 9. I osztály négy tanulója németül olvasott fel egy „Liebeskrimi” történetet. A harmadik órában magyarul és angolul hangzottak el irodalmi ajánlások és előadások. Ebben az órában főként a szerelmi költészet kapott nagyobb szerepet a 11. A osztályos tanulók részvételével.

1

 

A negyedik órában német és az angol nyelven folytatódott a program. Intézményünk DSD iskolaként évek óta részt vesz német Zfa (Die Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) által meghirdetett nemzetközi olvasás, szövegértési versenyen, az un. „Lesefüchse” - . Minden évben, Németországban kiválasztanak négy, frissen kiadott ifjúsági regényt, amit az az évi versenyre jelentkezőknek elküldenek több példányban, ingyenesen. Májustól kb. januárig van ideje a jelentkezőknek mindegyiket elolvasni, megérteni, és a felkészítő tanár segítségével problémákat felvetni, elemezni. Ezt követően az iskolai jelöltek közül ki kell választani azt a diákot, aki a legjobban tudja teljesíteni a verseny feladatait. Az idei évben is több diák nevezett a versenyre. Ebben az órában 10. I osztályos tanulók prezentáció keretében mutatták be az általuk választott regényeket.

Varga Patrícia

Az ötödik órában a 9. R és a 9. A osztályosok olvastak fel és ajánlottak verseket, novellákat és regényeket magyarul.

horváth gergely jobb

Élmény volt hallgatni tanulóinkat, sok megható pillanatot éltünk át, amiért köszönet illeti a részvevő diákokat és felkészítő tanáraikat.

Köszönjük a közös munkát, a diákok lelkiismeretes felkészítését Nagy Líviának, Kovács Kálmánnak, Szimacsekné Hegedűs Anikónak, Szombatiné Fülöp Ildikónak, Szalay Emőkének, Katona Editnek, Jármy-Takács Juditnak, Darázsné Köles Katalinnak.

     edit22 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok